Lisp-Fluch

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
ÉRDEKES

Lisp Atoka

Eredetileg egy http://winestockwebdesign.com/Essays/Lisp_Curse.html .

Rudolf Winestock

Kísérlet újabb Ez az az esszé arra, hogy összeegyeztetni der Lisp programozási nyelv hatalom die képtelenség, dem reprodukálni prä- Lisp Közösség AI Téli eredményeket. Kétségtelen, hogy egy Lisp ist befolyásos Forrás ötletek alatt az Idej von visszavonulásnak. Ez teny, valamint von csillogás hat különböző Gép architektúrák Lisp, Lisp hat jelenlegi Reneszánsz után több mint egy évtizeddel von pusztában bizonyítani, hogy az Lisp partizánok Kell valamilyen INDOK érzése. Ellen Ennek tudták nem egy lefordítani von hatalom von Lisp Mozgalom ellenállhatatlan lendülete.

Ebben hat tanulmányban, állítják AZT, hogy ein Lisp kifejező ereje valójában Mert annak hiánya hat Lendület.


Ein hatalom von Lisp saját Maga ellensége.

Itt egy gondolatkísérlet, hogy bizonyítani: két programozási Nyelvek, sem az, ami vagy Objektum-orientált. Az ÖN feladata ha úgy do, hogy elfogadja, hogy azok Objektum-orientált, tartja Oketa, visszafelé-kompatibilis eredeti nyelven az, Modulo néhány szélén esetekben. Behelyezése bármely két programozási Nyelvek BE ez Gondel kísérlet megmutatja, hogy ez könnyebb, die KIS Nyelvek liegen többiek. Ez az lényege der Gondel kísérletet. Itt egy trivialis LDPE: Intercal meg Pascal.

Die meisten, hogy ez Gondel kísérlet érdekes: Képzeld er hozzátéve, Objektum orientáltság, hogy eine C illetve von rendszer programozási Nyelvek. Döntéshozatali rendszer Objektum-orientált másodéves házi feladat. Másrészt, hozzátéve, Objektum orientáltság, hogy C előírja, hogy von programozási Szeleta Bjarne Stroustrup.

Milyen következményekkel Jar ez Divergenz von szükséges tehetség, az erőfeszítés Mert A Lisp Atoka:

Lisp olyan Eros hogy Ez von problémák, technikai kérdések, más programozási Nyelvek von Társadalmi kérdések, die Lisp.

_____________

Vegyük azt az esetet hat rendszer Újra. Mivel von döntéshozatali rendszer Objektum-orientált olyan könnyű, rendszer sok, die hackerek Volna. Inkább AZ lényeg, sok egyedi rendszer, die hackerek Volna. Években az 1990-es, ez vezetett von valóságos raktár készlet Objektum-orientált csomagok Liste der nyelvet. Ein Paradoxon von választás, egyedül, garantált, hogy egyikük lesz szabványos Sem. Die meisten, hogy egy rendszer implementáció saját Objektum orientáltság létesítmények, ez nem ist olyan rossz. AZ teny azonban, hogy sok ilyen csomagok voltak, das Munk hat Magányos egyének problémákhoz vezetett, amely Olin Borzongás IRT dokumentálja von rendszer Shell scsh.

Programok Altalit IRT egyes hackerek jellemzően követik von semmiből-egy-viszket Modell. Ez von programok fogja megoldani Problem, hogy ein Hacker, Magat, hogy nem feltétlenül kezelésével kapcsolatos részeinek Problem, geben Sie den Zeitplan több Hasznos másoknak. Nach vorne, hogy die Software biztos, ein Hacker saját Munk Magányos beállítás von előfordulhat, hogy nem más vihető át rendszer implementáció, vagy, hogy ugyanaz MAS Programm végrehajtása platformokon. Ein dokumentáció lehet hiányos. Hogy egy lényegében Projekt Hacker bőséges szabad IDOT, die Software alkalmas arra, hogy Kell szenvedni valos felelősség zavarni Hacker. Olin Mint Borzongás megjegyezte, ez jelenti AZT, hogy az Ez Egyszemélyes projektek általában megoldani nyolcvan százaléka Problem.

Dr. Mark Tarver esszé az, Bipolaris Lisp Programozó van egy találó leírása ez jelenség. Irja AZT, Ez von Magányos farkas Lisp, hogy vagy des támadók

… képtelenség, hogy fejezze WERDEN megfelelően. Ein kifejezés, hogy ‘er dobd-design’ teljesen Arrol, hogy eine BBM, Majd Jon Közösség Lisp. Lisp lehetővé TÉSZ, hogy csak dolgokat schmeißen sie olyan könnyen, könnyű – hogy ez Természetes. Latta, hogy ez 10 evvel ezelőtt, Egy keresek Amikor GUI t, hogy von Lisp. Nem Problem Volt 9 különböző kínálatát. A baj csak az Volt, hogy sem 9 megfelelően dokumentált von egyik sem Volt ingyenes Glitch. Alapvetően Minden ember hajtotta Vegre von saját Megoldás, ami jó Volt bejött neki így. Ez egy hozzáállás BBM; nekem működik, nem Ertem. Ugyancsak eine termék nem igénylő, vagy Arrol, hogy más segítségére Barka, hogy tegyen valamit.

C fontolja meg Még programozási egyszer nyelv, die Gondel kísérlet ez. Miatt von nehézség, hogy C Objektum-orientált, csak két komoly kísérletek Problem Volna Tapadas: C ++, Objective-C, Objective-C legnépszerűbb, die Macintosh, MIG C ++ szabályok mindenhol máshol. Ez jelenti AZT, Egy HAS hogy Plattform, AZ kérdés, Melyik Objektum-C használni már orientált válaszolt kiterjesztés véglegesen. Ez jelenti AZT, hogy az azok Objektum-orientált létesítmények der Nyelvek ist dokumentálták, hogy integrált azzal Fejlesztő vannak tisztában környezet, hogy a kompatibilis könyvtárak kód Oketa, die STB.

Dr. Mark Tarver dolgozatát von Bipolaris Lispers TÉSZ von lényeg:

Die meisten Ezzel szemben C / C ++ megközelítés egészen más. Olyan rohadt nehéz Barma ist Tenni csipesszel, ragasztó, hogy Barma ist jelentős, amit Csini, igazi Teljesítmény. Szeretne, hogy eine dokumentum. Ist vagy Sie hogy van szükség von segítségére C Projekt jelentős méretű felelős,; Szováti Sie vagy von felelős, hogy ein szociális Munk másokkal. Kell, hogy Valahol.

Minden hat szempontból von munkáltató, vonzó. Namensschwester ember Aki Kozle, dokumentum dolgokat rendesen dolgozni, együtt jobb liegen Egy BBM Hacker Lisp, Aki csak von helyébe Egy Mašík BBM (ha találok) NEM valószínűtlen esemény, hogy Ő lesz Vegre Egy kis IDOT, MENJ ihnen Anelka hogy rebootable.

Ezért azok, Akik már tudom C kérdezd, hogy “Ich Objektum Kene tanulni Rendszer?” Ehelyett használja C ++ vagy Objective-C Attol függően, hogy mi a kollégák segítségével, Majd lépni die „Hogyan használjuk az Objektum-orientált szolgáltatás X? “Válasz” jo ez, az Talal. “

_____________

Igazi Hackerek, persze Apfel régóta ismert, hogy nem az Objektum-orientált programozás csodaszer, hogy ein partizánok AZT állította. Igazi Hackerek költözött von fejlettebb fogalmak liegen megváltoztathatatlan adatszerkezetek, Típus Inferenz, Lust kiértékelés, Monaden, nyilak, mintaillesztés, kényszer-alapú programozás, stb. Hackerek Igazi ist Ismert, Egy darabig, C ++ vagy hogy vagy NEM C megfelelő das Programm legtöbb önkényes kicsit Kell hogy NEM-firkálgatok. Mindazonáltal, die Lisp Atoka meg mindig herb.

Önelégült Néhány jelenlegi Lisp szerelmesek Termes megkérdezett des Tudományos Nyelvek (Haskell, Ocaml, satöbbi), der Talált rájuk valamint Akart, mondván, hogy az jellemzője bármely ÖVEK, Lisp Jelen vagy már könnyen vagy végrehajtott – javítani – makrók Lisp. OK valószínűleg Igazi van.

Kar, hogy ein Lisp hackerek.

_____________

Dr. Mark Tarver – kétszer ist-jegyzett bekommen um IRT egy dialektus, Lisp úgynevezett Qi . Kevesebb liegen tízezer sornyi makrók futtatása tetején CLISP. Végrehajtásakor von legtöbb egyedi jellemzői, Haskell, OCaml. Bizonyos tekintetben Qi felülmúlja Oketa. Például, Qi Típus Turing teljes Inferenz-Engine. Egy olyan világban, hat Ahola csapatok von tehetséges tudósok voltak kellett Irni Haskell egy glut, Dr. Tarver IRTA Qi egyedül.

Elolvasom Újra, Majd összegezzük.

_____________

Gyakorlat az olvasó: Képzeld ihn, hogy egy ki Erős rivalizálás Alak között Haskell, Common Lisp. Ich történik zu?

Válasz: Ein Lisp Atoka visszaüt. Minden vagy második harmadik Suly Beszédhibás Hacker fognak hullani von saját végrehajtása kiértékelés Lust, funkcionális tisztaság, nyilak, mintaillesztés, Típus Inferenz, meg von TOBB. Ein legtöbb ilyen Projekt lesz Magányos műveletek Farkas. Százaléka nyolcvan lesz der funkciók IgY, Kell hogy von legtöbb ember (Minden százaléka nyolcvan esetben mAs). OK ist rossz dokumentált. OK nem vihető át rendszerek Lisp. Nagy Néhány Igeret előtt, hogy elhagyott miközben das Projekt fenntartó Megy ki Kell fizetni von számláit. Több fogja VERNI Haskell ez vagy az Wartung von Dimenzió (Újra, Minden egy másik esetben) von az elfogadás lesz akadályozza in der Kette von comp.lang.lisp Usenet háborúk csoportba.

Végjáték: Egy véletlenszerű régi Lisp Hacker gyűjteménye makrók ad hozzá nem egy dokumentált, unportable hat Bogaras végrehajtása 80% – die Haskell Mert erősebb Lisp, liegen Haskell.

_____________

Ein sztori tanulsága az, hogy ein másodlagos, valamint harmadlagos hatások Szám. Eine Technologie nem csak az befolyásolja, hogy mit tehetünk von tekintetben, hogy ein Műszaki problémák, ez ist befolyásolja von szociális viselkedés. Ez Társadalmi jelenség Hurok befolyásolja vissza az eredeti Technologie kérdéseket vizsgált.

Lisp egy fájdalmasan ékesszóló mintával ezt ein leckét. Lisp olyan Eros hogy az ösztönzi EGYÉNI függetlenség von lényeg, hogy hidegvérűség. Ez jó az függetlenség Készítette elképesztően Innovació liegen die Lisp Gép nap. Ugyanez von függetlenség ist akadályozza erőfeszítéseket, hogy feltámassza die “Lisp sie” rendszerek Könige; nem “Lisp OS” Projekt gyűlt össze von kritikus tömeget bukása OTA Symbolics, LMI.

Az egyik eredményei, hogy Ez die másodlagos, illetve harmadlagos hatások Meg ist akkor ha legkifejezőbb nyelvet wallachischen olyan Lisp, hogy elméletileg lehetetlen, hogy nyelv kifejező több Egy, MAS Lispers programozási tanulni Nyelvek Nebel. Ein Smalltalk srácok tanított mindenki – beleértve von Lisp hackerek – egy-két dolgot az Objektum orientált programozás.Saubere programozási nyelv, valamint der Mozart / Oz Kombo lehet, hogy egy pár meglepetés von saját.

_____________

Lisp Atoka nem mond ellent von bis Stanislav Datskovskiy : ein Munkáltatók Sokka inkább, hogy einer munkavállalók Lenne helyettesíthető, ahelyett, hogy maximálisan eredményes. Ist Igaz. Nagy nehézségek Aran tudja valaki, osztály Käuflichkeit vezetői führen. Azonban az az utolsó Soroka esszé vagy problematikus. Azaz:

A “szabad Szoftver” VILÁG, türelmetlenül Ellenz IPARI dogmák retorika NEM von gyakorlatban hat. Nincs koncepció elkerülték die Farm kocka pokol walachischen szerzett igazi vontatási között az amatőr tömegek.

Egy lábjegyzet, Kınalı, Linux, mint egy LDPE erre hajlandó folytatni von különböző ötletek. Biztos az, hogy egy pont van, Amikor operációs rendszerek (a legfelső Hozzászólás, különösen, felháborítóan tompa). Nincs EGY pont, Amikor von programozási Nyelvek. Ein Python, Ruby befolyásolta Lisp. SOK rajongók Lisp, Lisp valamint von Kamat kiterjesztett von Reneszánsz tiszteletben auszudrücken. Néhány igazságot, JavaScript már ihnen liegen “rendszer, das” C “Ruházati” Ellen annak származó azok die Farm kocka pokol.

Mégis, annak Ellen, hogy ez befolyás, Geist vállalat nyílt forráskódú világ, Lisp még csak mindig töredéke von FEJLESZTŐ ELME megosztani, amely einem jelenlegi Termes fejlett Nyelvek vonzottak Skript. Ein Zárt hat céltudatosság, MBA ez nem az az lehet egyetlen magyarázat. Ein Lisp Atoka több magyarázó ereje.

_____________

Eine szabad FEJLESZTO környezet rendelkezésre Lisp További szemléltetni, hogy ein Lisp Atoka.

Ez KINOS, hogy ez ki Spitze meg kell Tenn. Felejtsd er Gép Lisp; mindig még NEM tudjuk, Fejlesztési rendszerek, amelyek megfelelnek az átlagos Smalltalk Hacker természetesek ( “mindig úgy éreztem, hogy Selyp von felsőbbrendű nyelv hat Smalltalk Kiváló környezet.” – Ramon Leon). Hacsak nem több ezer fizet Dollart, Lisp hackerek továbbra ist ragaszkodik az Emacs.

James Gosling, der Szerző az első futott Unix Emacs, helyesen rámutatott, hogy nem az Emacs nak alapvetően változott die több mint Husz Eve. Azert Ez van, Mert az kód rétegződés még tetején Emacs Egy fenntartói Design, amely értékben vissza ha Emacs Egy az MIT PhD Projekt hallgató AI-Lab, azaz ha az Volt Fejlesztési Emacs Meg hogy nemzeti finanszírozott közvetve adósság Altalit. Egy Slashdotter kifogást emelhet, hogy az Emacs már elég Képes, Barma képes, hogy más Fejlesztési környezet, csak jobb. Azok, Akik használják Lisp gépek Mast Mond.

Miért nem hackerek von Lisp als Smalltalk srácok von megfelelő helyre? Miért nem egy ingyenes csinálnak Fejlesztési rendszer, amely hívásokat Banjul, az ELVESZETT dicsősége hat LispM Meg akkor heißt ha nem egy tudnak szaporodni másik LispM?

Az ok, amiért ez meg nem történik Mert von Lisp Atoka. Nagyszámú Lisp hackerek volna, hogy együttműködnek egymással. Nézd meg jobban Nagy számban olyan emberek, Valte Akik Lisp hackerek volna, hogy együttműködnek egymással. OK volna, hogy együttműködnek egymással von tervezés, ami nem Volt már HAS fogva kezdetektől. Pedig nem Lenne semmilyen Külső fegyelem, mint egy például kockázati tőkebefektető vagy egyéb vállalat Handwerker, hogy Tavola tartsd Oketa pályán.

Minden Projekt súrlódás von tagok között, nézeteltérések, konfliktusok filozófiája Stift. Ez von Társadalmi problémák ellen-úgy viselkedett, die teny az, hogy nincs Nagy megvalósítható egyébként Projekt. “Mindannyian együtt, vagy Nebel LOGN Kulon-Kulon mich.” Die kifejező Lisp TÉSZ ezt ein kiegyenlítő ERO Sokka gyengébb; mindig er lehet kezdeni egy saját Projekt. IGY, egyes hackerek úgy tun, hogy nem baj Offiziere von meg. Vagy Szováti kilép das Projekt, Projekt vagy nem csatlakozik von elején. Ez Lisp Atoka.

Akari Hack Emacs, hogy valamit, ami jó elég. IGY die Lisp Atoka az Verbündeten, die Hände Rosszabb, Annalize Jobb.

_____________

Ein kifejező ereje Lisp van hátránya. Nincs olyan, hogy ingyen Ebed.

MENJ von honlapon http://www.forallworld.com .

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Back to Top

Hey there!

Sign in

Forgot password?
Close
of

Processing files…